Ismét a Vértes Múzeum Baráti köre Vendégei voltunk


 Gkcsakvar    27 júl 2021
 Nincs    Otthon

IMG_20210629_085952.jpg

Nagyon készültünk az Idősek Otthona lakóival, hogy kicsit kimozduljunk, hisz a pandémia miatt, már több hónapja az otthon falai közé voltunk zárva.

Nagyon készültünk az Idősek Otthona lakóival, hogy kicsit kimozduljunk, hisz a pandémia miatt, már több hónapja az otthon falai közé voltunk zárva. Az Önkormányzati társulás kisbuszával, kényelmesen érkeztünk az Emlékházhoz.

A látogatás apropóját az Esterházy család ifjabb képzőművészének, Marcellnek a fotókiállítása adta a családi archívumból. A családi képeket Esterházy Móric gróf felesége, Károlyi Margit grófnő rendszerezte, és most dédunokája válogatott közülük. A képek előhívását Csákvár polgármestere is támogatta, így a kiállítás lebontása után a Láng-házban talál majd állandó otthonra.

A képek elrepítenek a grófi család mindennapjaiba. Életképek, kicsik és nagyok, a család tagjai különböző helyeken és helyzetekben. Nagy örömmel néztük a fekete-fehér fotográfiákat.

A meglepetés a kiállítást megnyitó gitárművész, Möntör Máté játéka volt. Nagy büszkeséggel hallgattuk, hisz Bözsike néni unokája, aki hangszeres játékával elbűvölte a hallgatóságot.

Köszönjük Tóth Árpádné, Marikának, hogy ismét vendégül látott bennünket és megszervezte a kiállítást!    

       Jó volt kimozdulni az Otthon falai közül.                                                             

 Gernhardt Klára


Ruhabörze


 Gkcsakvar    22 júl 2021
 Nincs    Családsegítő

03.jpg

2021.

2021. július 17. napján a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat ingyenes ruhabörzét szervezett a TündérPakk Közhasznú Alapítvány felajánlásából. Az alapítványtól adományként érkezett cipők, játékok, tisztálkodószerek, háztartási berendezések, konyhai eszközök és gyermekek részére készült vitaminok maradéktalanul elfogytak, a börzének nagy sikere volt, a sokféle felajánlásból a különböző korosztályok könnyen megtalálhatták a nekik megfelelőt. A rendezvényen 49 fő vett részt, akiknek családjait tekintve az összes érintett száma (a résztvevők és családjaik összesítése) 154 fő volt.